-->

perjantai 15. lokakuuta 2010

It's...Vinyl Wednesday or Friday, baby!

Aloitin viikko sitten rinta viisi englannintuumaa röyhällä keskiviikkoisen vinyylisarjan, jonka ideana oli paitsi esitellä ehkä jopa harvinaisia musiikkipaloja, myös elvyttää omaa vinyylilevyjen kuunteluharrastustani. Homma meni puihin jo toisena keskiviikkona, eli toissapäivänä.

Toisaalta voidaan sanoa, että minulla oli hyvä syy. Sain lapsen, kohdallani vieläpä ensimmäisen. Olen onnellinen, kaikki voivat hyvin, lähden kohta sairaalaan mielitiettyjäni katsomaan.

Kun olin itse lapsi, meillä oli siskoni kanssa muutama kappale, joista pidimme hurjasti. Luulen, että kyseiset kappaleet ovat olleet suurina vaikuttimina esimusiikillisdiggarilliseen kehitykseeni. Laulut olivat isämme laajahkosta levykokoelmasta bongattuja. Yksi oli Abban Chiquitita, yksi Maija Poppasesta tuttu Supercalifragilisticexpialidocious, ja yksi Walter Carlosin syntetisaattoriversio What's New Pussycatista.

Jälkimmäinen on ns. ufo tapaus. Walter Carlos oli yksi 60-luvun lopun ja 70-luvun alun syntikkapioneereista. Hän julkaisi vuonna -68 menestykseksi nousseen albumin Switched On Bach ja teki musiikkia Kubrickin Kellopeliappelsiiniin. Isälläni oli neljä Carlosin albumia - Switched On Bach I ja II, Kellopeliappelsiinin soundtrack ja oma suosikkini By Request, joka sisältää What's New Pussycatin. Kyseisen kappaleen soundimaailma tuntui alle kouluikäisestä Antista vähintäänkin kiehtovalta.

Walter Carlos vaihtoi sittemmin sukupuoltaan ja muutti nimensä Wendyksi.

Pussycat by stopshakehoneygo

1 kommentti:

  1. Paljon onnea!

    Meidän lasten suosikkikappale on Elastican Mad Dog.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...