-->

perjantai 3. joulukuuta 2010

Maailman huonoin biisi

(Edit. Postasin tämän aamulla hieman kiireessä enkä ehtinyt perustella mitään. Nyt ehdin vähän.)

Minulla on ehdotus maailman huonoimmaksi kappaleeksi. Se on Maukka Perusjätkän 80-luvun alussa tekemä Rock on kokko. Se kertoo juhannuksesta.

Edustamissani snobipiireissä on tapana nimetä huonoiksi tekeleiksi joko hyvien artistien pahimmat ohilyönnit tai suosittujen artistien suurimmat & noloimmat hitit. Niin kuin vaikkapa Bob Dylanin Self Portrait -albumi tai mikä tahansa Mariah Careyn slovaricoveri. Niiden haukkuminen on kuitenkin vähän väsynyttä puuhaa, koska ne harvoin ovat oikeasti huonoja. Dylan on huonoimmillaankin ihan ok, ja Carey nyt vain tekee sitä mikä hänestä on tehnyt suositun. Samaten esimerkiksi demotasolla olevien bändien sanallinen teurastaminen on perusteetonta, koska niiden ei ole tarkoituskaan olla vielä kovin kummoisia.

Mutta silloin, kun levyttänyt artisti/yhtye tavoittelee jotain, mistä jäädään todella kauas...oh boy. Silloin ollaan lähellä todellista huonoutta.

Rock on rock on the kokko
kokokokoo kokko kokko

Mennään biitsille nussimaan
Mennään biitsille bailaamaan
Mennään biitsille tanssimaan


I mean really. Club for Five, Mariah Carey, mikä tahansa klassikoita vetävä munkkikuoro jne. Teillä ei ole mitään jakoa kun Maukka pistää parastaan.



Maukka Perusjätkä - Rock on kokko by stopshakehoneygo

5 kommenttia:

  1. Voi voi voi!

    Jos kirjoittajan kokemuksiin kuuluisi hieman sateinen juhannus -86 Vihantasalmen (sittemmin jo kuopatulla) leirintäalueella, hän ymmärtäisi tämän kappaleen sanoman. Sanoman, joka kuitenkin hänen mainostamistaan munkkikuoroista (ristiriitaista kylläkin) tuppaa puuttumaan.

    Siksipä liputan Maukan puolesta kaikella sillä innolla, jonka muistan 15-vuotiaassa kehossani virranneen, noina ihmeellisinä sateisen valoisina öinä eteläisessä Savossa. Siellä kappaleen jokainen sana elettiin, sananmukaisesti, lihaksi.

    Timo

    VastaaPoista
  2. Minulle tuli nyt jopa vähän paha mieli Maukan puolesta. Tämän siitä saa, kun elämän vaarallisin hetki on ollut Terveiden käsien kuunteleminen vanhemmilta salassa.

    VastaaPoista
  3. Marginaalista kommentti: Mr Peterson on myös mun parhaat -listalla :)

    VastaaPoista
  4. Joo pidän erityisesti sen sanoituksesta.

    VastaaPoista
  5. Mä oon about 30v. ettiny tätä Maukan biisiä joka jäi mulle päähän soimaan silloin hurjina nuoruuden vuosina. Kuulin sen sattumalta kun pojat oli ns. ilta-ajelulla vähän äänekkäämmällä otteella. Auto ajo ohi ja siitä kuulu täysii tää biisi.

    Tossa oli sanoma kohdallaan.

    Huippua että vihdoin löysin biisin ja videonkin youtubesta.

    Huippua!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...