-->

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Daft Punk ja Justice Helsinkiin!


edit. Nyt kun aprillipäivä on jäänyt taa, on ehkä syytä mainita tietty vilunkipeli tämän kirjoituksen kanssa.

Yeaaaaaah! This just in! I mean, WTF & OMG.

Ranskalaiset elektronisen musiikin jättiläiset Daft Punk ja Justice saapuvat tulevana kesäsänä Suomeen. Yhtyeet esiintyvät Helsingin Senaatintorilla järjestettävässä suurtapahtumassa 9. heinäkuuta.

Senaatintorille pystytettävä lavarakennelma on suurin, joka Helsingin keskustassa on koskaan nähty. Alue pimennetään kymmeniä metrejä korkeilla tummennetuilla plekseillä, ja esimerkiksi Tuomiokirkko katetaan kokonaan. Yhtyeet soittavat eri suuntiin liikkuvalla massiivisella korokkeella, joka nousee parhaimmillaan yli 70 metrin korkeuteen. Suunnitelmissa on myös, että osa torille rakennettavista katsomoista liikkuisi shown tahtiin.

Kaikkiaan alueelle tuotavan lavamateriaalin määrä on niin suuri, että osa Helsingin keskusta-alueesta on suljettava muulta liikenteeltä viikolla 30.

Guy-Manuel de Homem-Christo ja Thomas Bangalter perustivat Daft Punkin 90-luvun alussa. Duon debyyttialbumi Homework julkaistiin vuonna 1996. Yhtyeen toinen levy Discovery kuuluu elektronisen musiikin klassikkoalbumeihin. Viime vuonna Daft Punk teki soundtrackin Disneyn elokuvaan Tron: Legacy. Yhtyeen jäsenet tekevät elokuvassa myös cameo-esiintymisen Päätepysäkki-yökerhon dj:nä.

Justice on ranskalaisten Gaspard Augén ja Xavier de Rosnayn elektronista musiikkia esittävä duo. Justicen ensimmäinen studioalbumi eli Cross julkaistiin vuonna 2007. Yhtye on esiintynyt aiemmin kahdesti Suomessa, kesällä 2007 Uuden musiikin festivaaleilla Turussa ja kesäkuussa 2008 Seinäjoen Provinssirockissa.

Lipunmyynti tapahtumaan on alkanut. Lippuja voi ostaa täältä (max 2 kpl/asiakas).

8 kommenttia:

  1. Tää oli vaan ilkeetä, ei hauskaa.

    VastaaPoista
  2. YHYYYYYYYYYYYYYYY! Kauhea ihminen oot =(

    VastaaPoista
  3. Kaveri soitti mulle aamulla ja sano buukanneensa Justicen Kaapelille ja mukana tulis Ed Bangerin heebot soittelee levyjä. Hetken ajan uskoin sen olleen totta.

    VastaaPoista
  4. Hihihiiiiihiiiiiii & voi ei! Suunnattomat pahoittelut kaikille pettyneille, mutta tämä nyt vain oli asia, joka oli tehtävä. Toisaalta tämän keikan toteutumista ei ole vielä kiellettykään, so....

    VastaaPoista
  5. Ootko Antti nähnyt "Ystisin" livenä? Oli nimittäin Provinssissa 2008 (tai ysi) JÄRKYTTÄVÄN kovat kinkerit!

    VastaaPoista
  6. En oo, mutta haluaisin kyllä. Saattaisi olla jopa sellainen yhtye, jonka takia voisin nähdä ylimääräistä vaivaa.

    VastaaPoista
  7. Ei saa leikkiä vakavalla asialla! Huh, ehdin jo säikähtää. Justicen keikka Provinssissa 2008 oli tosiaan h-e-l-v-e-t-i-n hyvä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...