-->

maanantai 16. toukokuuta 2011

French Films - Convict (new song!)


NO NYT! Uusi biisi French Filmsiltä. Eikä ihan mikä tahansa biisi, vaan uuden albumin ensimmäinen single ja kaikkiaan aivan saatanan kova veto. Convict on suora, melodinen, aurinkoinen ja frenchfilmsmaisen komeasti soitettu, laulettu ja sovitettu kappale, jota kuunnellessa on mahdoton pysyä paikallaan. Jos olet koskaan kuullut vertauksen biisin tarttuvuudesta kuin purkka tukkaan, nyt taas olisi sille käyttöä.

Taustakuoron whoo-hoot ovat tietyin osin parasta ikinä tai ainakin parasta pitkään aikaan. Tässä on nyt laulu, jota tuhannet bändit ovat yrittäneet kirjoittaa tuhansia kertoja tämän vuosituhannen aikana, aivan kuitenkaan onnistumatta.

Totaalisen tykkiässämäisen ylivoimainen biisi. Ja vielä suomalainen bändi. WINWINWINx2000!

Convict by French Films

4 kommenttia:

  1. musta jokin on mennyt tosi pahasti vikaan, jos 2:21 pitkä biisi tuntuu minuutin liian pitkältä.

    en ees jaksanut kuunnella loppuun, kun 2 minuutin kohdalla puudutti liikaa.

    nimeä yksikin asia, mikä noilla on omaa. ei sillä, parempi porukka toi silti on kuin Drums, mutta mitä sekään merkkaa enää tänä vuonna.

    VastaaPoista
  2. Haa, keskustelua!

    En ole pitänyt muotoon perustuvaa omaperäisyyttä kovinkaan merkittävänä asiana musiikin arvottamisessa enää muutamaan vuoteen, koska aikanaan se johti minut umpikujaan musadiggarina (http://stopshakehoneygo.blogspot.com/2010/11/confessions-of-indiesnobi.html). French Filmsin hienous ei perustu poikkeukselliseen persoonallisuuteen vaan siihen, että he osaavat tehdä tutuista aineksista parempia biisejä kuin valtaosa yrittäjistä.

    Convictin arvioimisen kohdalla kyseessä on aika pitkälti Can You Feel It -tyylinen tapaus, niin kuin yleensäkin silloin kun puhutaan popmusiikista. Eli jos ei kuule biisin kutsua, se jää täysin yhdentekeväksi. Syynä voi olla se, että kokee kuulleensa saman jo tuhat kertaa, tai kokee bändin lainaavan liian suoraan joltain toiselta bändiltä, tai ei ole ikinä oikein ymmärtänyt kyseistä genreä, tai on vain kyllästymässä musiikin peruselementteihin..

    Jotkut pääsevät fiilikseen vain discossa/festareilla/muussa isossa väkijoukossa pienissä nousuissa, jotkut haluavat syventyä kuulemiinsa kappaleisiin kuulokkeet päässä kotonaan. Joskus musiikin on auettava yhdellä kuuntelulla, toisinaan on hienoa, kun sen ratkaisemiseen kuluu aikaa päiväkausia. Musiikin välineellinen arvo määräytyy kuitenkin vasta silloin kun huomataan, miten ihmiset reagoivat siihen. Uskon suuren määrän ihmisiä reagoivan French Filmsiin samoin minä, mutta uskon myös, että monet ovat toista mieltä.

    VastaaPoista
  3. Nyt on sitä hypeä! :D Mutta tosi hyvä biisi kylläkin, itselläkin oli tänään ajatuksena tehdä biisistä postaus, mutta unohdin ja teinkin pitkään aikomani Destroyer-postauksen. Eikä FF enää edes kuulosta The Drumsilta vaan Vaccines tuli heti mieleen. Jännä nähdä mitä levy tuo tullessaan.

    VastaaPoista
  4. Joku sanoi joskus, että ihminen on elossa niin kauan kun hän innostuu uusista asioista. I'M ALIVE, BABY!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...