-->

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

MOP2011: jj - Uusi video, uusia biisejä

Teen viikkokatsauksen vasta huomenna, todennäköisesti iltapäivällä, koska nyt vähän väsyttää eilinen heiluminen ja kiekkofinaali alkaa reilun parin tunnin päästä. So yeah, ei hölmöilyä vaan hienoja biisejä hyvältä yhtyeeltä.


Yksi syksyisen Monsters of Popin odotetuimpia bändejä on ruotsalainen jj. Göteborgista kotoisin olevaan yhtyeeseen kuuluvat Elin Kastlander ja Joakim Benon. Nimellä jj viitataan klassiseen ranskalaisfilmiin Jules ja Jim, mikä joko kertoo tai ei kerro duon taiteellisista lähtökohdista. Jj yhdistelee sujuvasti hiphoppia, elektronista klubimusiikkia ja perinteistä poppia, kuitenkin omalla tavallaan eikä päämäärättömästi genrestä toiseen hyppien.

Viime vuonna ihastuin suuresti jj:n biisiin Let Them, joka päätyi myös Best Tracks of 2010 -listalleni. Tänä vuonna korvaa on miellyttänyt esimerkiksi Angels. (Joka tosin julkaistiin viime vuonna, mutta johon tykästyin vasta uuden videon ansiosta.) Kaikkiaan jj on julkaissut studioalbumit jj n° 2 ja jj n° 3, mixtapen Kills ja pari sinkkua. Viime vuonna Kastlander ja Benon kiersivät Amerikkaa The xx:n kanssa.

My Life, My Swag on jj:n debyyttisinglen a-puoli vuodelta 2009. Se sai aikanaan Pitchforkin Best New Music -leiman, mikä toimi luonnollisesti pienoisena katapulttina yhtyeelle. Biisi edustaa jj:n perinteistä indiepop-laitaa. Vaikka kappale on vanha, video on uusi.



Jj julkaisi tänään myös kaksi uutta biisiä, No One Can Touch Us Tonight ja Ice. Ne voi ladata itselleen bändin blogista, mutta voit kuunnella ne myös tästä.

jj - No One Can Touch Us Tonight
jj - Ice

Kivaa tunnelmointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...