-->

torstai 23. kesäkuuta 2011

Bon Iver - Towers (and full album stream)



Facebookissa kiersi muutama päivä sitten polli, jossa kysyttiin, kuka on maailman paras Bon. Vaihtoehtoina olivat muun muassa klassikkomäen miehet Bon Scott, Simon Le Bon ja Jon Bon Jovi. Bon Iver ei ollut saanut yhtään ääntä. Jopa Napoleon Bonaparte päihitti hänet.

Sinänsä mielenkiintoista, sillä yleisestä arvostuksesta ja neljän vuoden takaisen For Emma, Forever Agon -arvioista päätellen Iverin pitäisi olla nykyisistä lauluntekijöistä arvostetuimpia. Saattaapi hyvin olla, että muutaman kuukauden päästä Justin Vernonin yhtye/taiteilijanimi saisi vastaavassa kyselyssä huomattavasti enemmän kannatusta, kunhan ihmiset saavat kunnolla sisäistettyä hänen taiteilemansa tuoreen Bon Iver -albumin. Se kun on aika saakelin hyvä.

Näin on toki on helppo sanoa nyt, kun Pitchfork antoi levylle poikkeuksellisen suuren arvosanan 9.5. Itsekin tartuin levyyn vasta tuon arvostelun jälkeen, lähinnä siksi, että halusin tietää osuuko fuzz ja buzz omaan sydämeeni. (Bon Iverin debyytti kuului aikanaan niihin levyihin, joihin en jostain syystä tutustunut, joten olin tanakasti kujalla sen suhteen, mistä ihmiset oikein intoilivat.)

En vielä muutaman kuuntelun jälkeen pidä Bon Iveriä viiden tähden julkaisuna, mutta uskomuksissani on, että se kasvaa kuunteluiden lisääntyessä. Levyn biiseistä Towers on jo ainakin lunastanut paikkansa Best Tracks of 2011 -listalleni. Jussi kirjoitti albumista hyvän arvostelun Rumbaan ja Tomi hienon song-by-song -kirjoituksen Echoes-blogiinsa. Niistä lisää, jos kaipaa syvempää näkemystä albumista.

Bon Iver - Towers

Albumin voi jonkin aikaa myös streamata laillisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...