-->

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Summer Camp - Better Off Without You



On aika seitinohuen eurooppalaistyylisen maanantaiaamupostauksen. Kohteena olkoon lontoolaisduo Summer Camp. Paristakin syystä.

Ensinnäkin Antilla on loma, aurinko paistaa, takapihan nurmikko on leikattu, ohjelmaa ei ole seuraavan neljän viikon aikana nimeksikään, meiningit ovat kohdallaan ja stressitasot alhaalla. Ja vaikka Better Off Without You onkin sanoituksellisesti parisuhteen loppuun sijoittuva poppailu, sen tunnelma sopii hyvin kesäiseen aamupäivään.

Toiseksi Summer Camp käyttää internetiä hyväkseen niin kuin sitä nykyään on mahdollista käyttää. Yhtye hankkii rahoitusta Pledgemusic.comin kautta myöhemmin tänä vuonna ilmestyvää albumiaan varten. Tarjolla on paljon kaikkea spesiaalia, kuten mahdollisuus bookata bändi kotiinsa (£175-400), saada laulaja Elizabeth lukemaan valitsemansa äänikirjan (£300-650), tilata remix yhtyeeltä (£500), vastaanottaa postikortti Summer Campilta kerran kuussa vuoden ajan (£65) ja niin edelleen.

Eli siis, kun levymyynti sakkaa, on tarjottava jotain muuta. Limited edition -julkaisut ja t-paita-avaimenperä-lippalakki-cd-dvd-combot ovat perusmateriaalia, mutta jos bändillä on oikea fanbase, muutakin kannattaa tarjota. Summer Camp tarjoaa myös esimerkiksi leivonnaisia ja käsin kirjoitettuja sanoitusvihkosia.

En tiedä, ovatko suomalaiset bändit tehneet mitään vastaavaa, mutta syytä olisi. Tällaisessa markkinoinnissa kun ei tarvitse lähteä isosta liikkeelle, sympaattisen oloinen puuhastelukin riittää. Ainakin aluksi.

Summer Camp - Better Off Without You by MarissaARoss

2 kommenttia:

  1. Tässä on siistin kuuloset Johnny Marrin hengessä tehdyt arpeggiomelodiat. Ekan kuuntelun jälkeen kyllä kuulostaa tosi freesiltä.

    VastaaPoista
  2. Jopa jotakin & kylläpä vain. Ei tullut itselleni mieleen. Freesiys kyllä tuli.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...