-->

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Matthew Dear - Slowdance (video)


Detroitilaisen Matthew Dearin viime vuonna julkaistu albumi Black City keräsi kiitosta puolessa ja toisessa. Pitchfork iski levyyn Best New Music -leiman, BBC kirjoitti siitä kauniita sanoja, Drowned In Soundkin piti ainakin periaatteessa ja niin edelleen. Itse en levyyn tarttunut, vaikka jälkikäteen huomaten olisi pitänyt.

Matthew Dearin levy-yhtiö Ghostly International kuvailee albumia näin: It’s a composite, an imaginary metropolis peopled by desperate cases, lovelorn souls, and amoral motives. Like most literary Gothams, Black City is a place to love and hate, as seedy as a nightclub’s back room and as seductive as the promise of power. Mikä on toki markkinointihenkisesti ja myyvän runollisesti kirjoitettu, mutta ei kuitenkaan liian kaukan maalistaan. Albumi on yhdistelmä elektronisen tummia säveliä, äänellisiä kummallisuuksia ja toisistaan poikkeavia rytmejä, jotka saattavat joko hyökätä kimppuun, groovata rauhallisesti taustalla tai nukuttaa uneen. Kokonaisuutena levy ei ole maailman helpoin kuunneltava.

Melkein vuosi Black Cityn julkaisusta albumin viimeinen single Slowdance on saanut kylkeensä videon. Siitä vastaa San Diegosta kotoisin oleva ohjaaja Charles Bergquist. Video on albumin kaltainen - rönsyilevä, kaunis, mustavalkoinen, osin psykedeelinen, osin perinteinen, vangitseva ja aaltoileva.

Se on todella onnistunut.



Matthew Dear esiintyy ensi viikon perjantaina Flow'n Mustassa teltassa kello 19.30.

2 kommenttia:

  1. "Flow. Hippi ei todellakaan lähde teinien kanssa festareille kuuntelemaan mitään typerää junttiheviä vaan ajaa Jopollaan Suvilahteen Flow-festivaaleille katsomaan bändejä, joiden levyjä hän on alkanut kuunnella siksi, että ne tulevat esiintymään Flow-festivaaleille."
    http://www.hs.fi/juttusarja/salmi/artikkeli/Ihana+hippikes%C3%A4/1135267563877

    Virpi Salmi tykkää hipeistä.

    VastaaPoista
  2. Virpi on tossa väärässä. Oikeasti hipit ovat alkaneet kuunnella tiettyjen artistien levyjä siksi, että he ovat lukeneet niistä mun blogista.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...